T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Elektrik Elektronik Teknolojileri

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Elektrik- Elektronik Teknolojileri alanları bu elemanları; gerek teorik gerekse pratik yönden yetiştirmek için kurulmuştur.Bu alanı seçecek öğrencilerin iyi derecede fizik,kimya ve matematik bilgisine sahip olması gerekir.

 

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Elektrik- Elektronik Teknolojileri alanları bu elemanları; gerek teorik gerekse pratik yönden yetiştirmek için kurulmuştur.Bu alanı seçecek öğrencilerin iyi derecede fizik,kimya ve matematik bilgisine sahip olması gerekir.

 

Mezun olan öğrenciler endüstride,özel ve resmi kuruluşlarda,küçük ve büyük iş alanlarında elektrik ve elektronikle ilgili alanlarda çalışabilirler.

 

Elektrik- Elektronik Teknolojileri alanında;elektriği üretme,dağıtma, kumanda etme ve onu en iyi şekilde emniyetle kullanmak için gerekli olan bilgi ve beceriler kazandırılır.

 Alanımızda 6 öğretmen eğitim vermekte ve toplamda 114 öğrencimiz bulunmaktadır.

Bu alanı seçecek öğrencilere meslek derslerinde elektrik tesisatçılığı, pano tesisatı, elektrik kumanda devreleri ve elektronik devreler ile ilgili uygulamalar yaptırılır.  

Bu alanı bitirenler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının elektrikle ilgili kısımlarında çalışabilirler.İsterlerse kendilerine ait diploma ile beraber verilen işyeri açma belgesi ile iş yeri açabilirler.

A.     İstihdam Alanları

1.      Elektrik tesisatçılarında,

2.      Elektrik pano kurulum atölyelerinde

3.      Elektrik tesisatı proje taahhüt firmalarında vb. yerlerde çalışabilirler.

4.      Endüstriyel fabrika ve atölyelerde,

 

B. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanında Eğitimi Verilen Dallar

1.Elektrik Tesisatı ve Pano Montörlüğü 

Tanımı :  Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Amacı : Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

 

 2. Yüksek Gerilim Sistemleri

Tanımı: Yüksek gerilim sistemleri servis elemanının sahip olması gereken, yüksek gerilim tesislerinin, iletim, dağıtım ve koruma sistemlerinin kurulumu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Amacı: Elektrik-elektronik sektöründe yüksek gerilim sistemlerinin güvenli ve emniyetli bir biçimde kurulum, bakım ve onarımını yapabilecek yeterliklere sahip nitelikli meslek elemanları yetiştirmek.

 

C.     Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanındaki Atölyelerimiz 


1.Tesisat Atölyesi 

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı17-11-201717-11-201717-11-2017


2.Elektronik Atölyesi 

Elektrik-Elektronik Teknolojisi AlanıElektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

3.Pano Atölyesi 

17-11-2017

4.Otomasyon Atölyesi

 Elektrik-Elektronik Teknolojisi AlanıElektrik-Elektronik Teknolojisi AlanıElektrik-Elektronik Teknolojisi AlanıElektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

Bölüm tanıtım videosu iin tıklayınız.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2012 - Güncelleme: 02.06.2020 14:21 - Görüntülenme: 2526
  Beğen | 16  kişi beğendi